Syrrans goda filégryta

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegod gryta som förbereds dagen innan gästerna kommer. Eller till familjen samlas för gemensam måltid.

Ingredienser

  • 2 kg fläskfilé (eller kycklingfilé)
  • 3 dl hönsbuljong gjord av tärning
  • 4 dl finklippt persilja
  • 2 stora vitlöksklyftor, pressade
  • 8 dl crème fraiche
  • 3 krm malen svartpeppar
  • 6 msk fransk senap
  • 2 msk kinesisk soja
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Filén brynes hel. Skäres därefter i skivor och lägg skivorna i en eldfast form. Blanda i en kastrull alla ingredienser till såsen och koka samman. Häll såsen över filébitarna och låt stå över natten. Gratinera i 225 grader i ca 10 - 15 minuter. Servera med ris, pressad potatis och en grönsallad därtill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben