Syrrans gratinerade kyckling

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Gott, snabbt, och lätt att variera med olika kryddor.

Ingredienser

  • 450 gram kycklinglårfilé
  • Salt och peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl riven ost
  • 150 gram färska champinjoner
  • 1 röd paprika
  • (140 gram fint tärnat bacon)
  • Instruktioner

    Ställ in ugnen på 225 grader. Stek kycklingen och krydda med salt och peppar. Häll i vinet och låt småkoka i tio minuter. Ta upp kycklingen och lägg den i en ugnssäker form. Rör ner senap, creme fraiche och kryddor i vinkoket, låt puttra i fem minuter. Rör ner osten, låt den smälta och häll såsen över kycklingen. Fräs champinjoner, paprika (och bacon), strö steket över kycklingen och såsen. gratinera i ugnen ca 10 minuter Servera ris och fräsch grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben