Systrarna Anna och Charlottas chokladmousse

Serverar: 4 portioner

Chokladmousse som dekoreras med riven choklad och bär. Låt stå i kylskåpet minst fyra timmar innan servering

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad, 70-80% kakohalt
  • 1 msk råsocker
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • Till dekoration
  • Riven choklad
  • Bär
  • Instruktioner

    1. Knäck äggen och lägg 3 gulor i en skål och 3 vitor i en annan.
    2. Bryt sönder chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.
    3. Blanda i råsocker. Rör ner gulorna, en i taget.
    4. Vispa äggvitorna till fast skum och rör ner i chokladblandningen.
    5. Häll upp i portionsglas, täck med plastfolie i kylskåpet fyra timmar före servering.
    6. Garnera med riven choklad och/ eller bär före servering.
    7. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben