Systrarna Eisenmans chaibröd med banan

Doftande bröd med smak av juliga kryddor.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 bananer
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 dl starkt chai-te
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • Ca 3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en avlång brödform.
    3. Smält smöret och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst och rör sedan i smöret.
    4. Mosa bananerna och blanda ner i smeten tillsammans med gräddfil och kallt te.
    5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
    6. Häll smeten i formen och grädda i ca 45 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr.
    7. Blanda florsocker och vatten till en tjockflytande smet och bred glasyren över kakan.
    8. Tips: Blanda hackade nötter, hackade torkad frukt och kokos och strö över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben