Systrarna Eisenmans mocka- och chokladkaka

Bli inte förvånad när du sätter skeden i den färdiga kakan att kaffet har sjunkit till botten och blivit till en härlig sås.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 100 g mörk choklad (60-70 % kakaohalt)
  • 4 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/4 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl muskovadosocker eller farinsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 3 dl starkt kaffe eller espresso
  • 1/2 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj en ugnsform.
    3. Smält smör och choklad i en tjockbottnad kastrull över låg värme. Blanda med socker i en bunke.
    4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
    5. Rör ner i smeten tillsammans med mjölken och blanda till en slät smet. Häll den i formen.
    6. Blanda socker, farinsocker och kakao och strö över jämnt över kaksmeten. Avsluta med att hälla det varma kaffet över smeten. Blanda ej.
    7. Grädda i ugnen i 40 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.
    8. Strö över kokos och servera varm med vaniljglass.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    Niloin 6 mars 2009

    God men väldigt mäktig! (Ta små bitar^^)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben