Serverar: 50-60 portioner
Knapriga småkakor med rik smak av choklad och kokos. Förvara dem i lufttäta burkar eller frys dem i små påsar.
Ingredienser
225 g smör eller margarin
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
100 g choklad
1 dl pekan- eller valnötter
1 dl kokosflingor
5 dl vetemjöl
Instruktioner
- Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ned ägget. Smält chokladen i vattenbad och hacka nötterna. Blanda ned choklad, nötter, kokos och mjöl i smeten och arbeta ihop det till en deg.
- Dela degen i bitar och forma dem till längder, ca 5 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och låt dem stelna i frysen 45 minuter (eller ca 8 timmar i kylskåp).
- Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på smorda plåtar. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 12 minuter/plåt. Låt kakorna svalna på galler och förvara dem sedan i lufttäta burkar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...
Hallonsaft
Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...
Sockerkaka
Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...
Supergoda!!! Verkligen svåra att äta vilket alla jag bjudit kakorna på kan intyga :)