"Ta en kaka till"

Serverar: 50-60 portioner

Knapriga småkakor med rik smak av choklad och kokos. Förvara dem i lufttäta burkar eller frys dem i små påsar.

Ingredienser

  • 225 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 100 g choklad
  • 1 dl pekan- eller valnötter
  • 1 dl kokosflingor
  • 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ned ägget. Smält chokladen i vattenbad och hacka nötterna. Blanda ned choklad, nötter, kokos och mjöl i smeten och arbeta ihop det till en deg.
    2. Dela degen i bitar och forma dem till längder, ca 5 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och låt dem stelna i frysen 45 minuter (eller ca 8 timmar i kylskåp).
    3. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på smorda plåtar. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 12 minuter/plåt. Låt kakorna svalna på galler och förvara dem sedan i lufttäta burkar.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    tankgirlie 13 februari 2009

    Supergoda!!! Verkligen svåra att äta vilket alla jag bjudit kakorna på kan intyga :)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben