Tabbouleh med grönsaker och yoghurtsås

Serverar: 2 portioner

Bulgurvete kokar på 10 min och är mycket mättande. Du kan också använda couscous

Ingredienser

  • 1 dl bulgurvete alt couscous
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 dl passerade tomater
  • 1 msk kycklingfond
  • ½ påse ratatouillegrönsaker eller liknande
  • 1 liten knippe persilja eller mynta
  • ½ citron, rivet skal och saft
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Yoghurtsås
  • 1 dl matlagningsyoghurt alt mild naturell yoghurt
  • 3 msk ajvar relish
  • ½ tsk socker
  • Instruktioner

    1. Koka bulgurvete med vatten, passerade tomater och kycklingfond i ca 10 min, tills det är mjukt och all vätska har kokat in. Tillaga grönsakerna enligt förpackningen, gärna i mikro. Blanda grönsakerna och bulgur med persilja eller mynta, rivet citronskal och citronsaft. Salta och peppra. Blanda yoghurt med ajvar och en gnutta socker och servera den till.
    2. Komplettera gärna med kött, fisk eller quorn

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben