Taco och köttfärspaj med mango

Serverar: 4 portioner

En god köttfärspaj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ dl riven ost
  • 125 g margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt, eller ½ tsk chilipeppar
  • Margarin att steka i
  • 500 g köttfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 1½ tsk oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • 1 mango
  • 2 dl lätt cremé fraiche
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Kör vetemjöl,ost och margarin till en deg i matberedaren. Tillsätt vatten och kör degen i ytterligare någon sekund. Tryck ut degen i en pajform. Låt pajskalet vila kallt i 30 minuter eller i frysen i 20 minuter.
    2. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 grader. Hacka löken, pressa vitlöken och finhacka chilin. Fräs i margarin i en stekpanna och lägg åt sidan.
    3. Fräs köttfärsen, hälften åt gången. Salta och peppra. Tillsätt lökblandningen, oregano, spiskummin,krossade tomater och chilisås. Låt alltsammans koka ihop i någon minut. Smaka av med salt.
    4. Lägg köttfärsfyllningen i det förgräddade pajskalet. Skala och skär mangon i tunna skivor. Lägg mango skivorna ovanpå köttfärsen.
    5. Blanda creme fraiche, ost, salt och peppar i en djup tallrik. Bred creme fraicheblandningen ovanpå mangon.
    6. Grädda i 20-25 minuter.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben