Tacopaj - LCHF

Serverar: 5 portioner

Tid: 30 minuter

En underbart god paj.

Ingredienser

  • Pajskalet
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 50 g smör
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk tacokrydda
  • ½ dl vatten
  • Halverade körsbärstomater
  • Lökringar
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl grädde
  • ½ dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i pajformen i ugn.
    2. Vispa ihop äggstanning, grädda till torr yta med ordentligt med färg. Ta ut och låt formen vila.
    3. Bryn färsen med vitlök och kryddor. Tillsätt vattnet och låt puttra tills vätskan kokat in.
    4. Riv ost och blanda med grädde och crème fraiche. Strö ut köttfärsen på pajbotten och fördela tomat och lök på toppen. Häll över oströran Grädda 10–15 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (2)

    Chickeychick 9 september 2009

    Fyllningen är supersmarrig men pajskalet är ju inte gott alltså, smakar som omelett =O

    Matmarre 12 juli 2011

    Väldigt god paj ;) Den kommer jag att göra många gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben