Tacopaj med krämigt crème fraichetäcke

Jättegod och lite annorlunda paj som kan kryddas extra om man gillar lite starkare mat. Pajformens diameter ska vara ca 30 cm.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400 g nötfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1/2 dl vatten
  • 1 lök
  • 2 msk smör
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 10 cm purjolök
  • 1 normalstor, fast tomat
  • 1 vitlök
  • 75 g färska championer
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svart peppar
  • 2 dl cheddarost
  • Instruktioner

    1. Skär smöret i små bitar. Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225ºC. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.
    2. Skala och hacka löken fint. Fräs nötfärsen i smör i en varm stekpanna och kom på löken. Kom på tacokrydda och vatten och låt det stå och småkoka tills vattnet är borta. Häll köttfärsen i pajformen.
    3. Ansa, skölj, och skär ner grönsakerna i mindre bitar. Riv eller pressa vitlöken fint. Ta bort kärnorna ifrån tomaten och skär den i mindre biter. Blanda ihop alla grönsakerna med crème fraichen och osten och krydda med salt och peppar. Häll det sen i pajformen och få det i ett jämnt lager.
    4. Sätt ugnen på 200°C och grädda pajen mitt i ugnen i 10-15 min så den får fin färg.
    5. Låt svalna före den skärs upp i bitar och serveras med te.x sallad

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben