Tacopaj med sötpotatis och grönsaker

Serverar: 1 portioner

Sätt guldkant på middagen genom att samla höstens skörd i svenskarnas favorit tacopaj. Här i en vegetarisk variant.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 75 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl Kesella kvarg
  • ½ tsk salt
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini, ca 300g
  • 1 sötpotatis, ca 300g
  • 2 paprikor i olika färger
  • 2 msk smör- och rapsolja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk svartpeppar
  • Topping
  • 2 dl créme fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 20 g tacokrydda (½ påse)
  • 2 msk chilisås
  • 1 ½ dl riven mozzarella
  • 150 g körsbärstomater
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på grill 225 grader.
    2. Hacka ihop smör, mjöl, kesella och salt till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form ca 30 cm i diameter. Låt stå i kylen ca 30 minuter.
    3. Skala och skär lök och grönsaker i mindre bitar. Lägg dem på en plåt och ringla över smör- och rapsolja. Strö över salt och kryddor. Grilla ca 15 minuter tills grönsakerna har fått fin färg, rör om då och då.
    4. Ändra till över- och undervärme i ugnen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Häll av eventuellt vätska från grönsakerna och lägg dem i pajskalet.
    5. Blanda samman créme fraiche, majonnäs, tacokrydda och chilisås. Bred ut blandningen över grönsakerna. Lägg på riven mozzarella och tomater.
    6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter tills pajen har fått fin färg. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben