Tacos-bröd glutenfria

Serverar: 4 portioner

Verkligen en kanonbra överraskning för sin glutenintoleranta vän, eftersom att de annars alltid får äta tacos-chips eller hårt bröd!

Ingredienser

  • 1 3/4 dl vatten
  • 1 tsk fiberhusk
  • 5 dl glutenfri mix utan fibrer
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk margarin
  • Instruktioner

    1. Blanda fiberhusken med vattnet och låt det stå i 10 minuter.
    2. Blanda mjölmixen, salt och bakpulver i en bunke och arbeta in fettet väl i mjölet. Tillsätt huskvattnet och knåda tills degen är mjuk och elastisk. Använd gärna matberedare. (Ibland behövs det lite mer mjölmix beroende på mixen.)
    3. Forma till 8 runda bollar. Kavla sedan ut dem på ett mjölat bakbord till tunna brödkakor, ca 20 cm i diameter.
    4. Stek sedan bröden, ett i taget, i en varm torr stekpanna på spisen. 1-2 minuter på varje sida på medelvärme. Det bildas blåsor när man steker, men det är inget att oroa sig för. Efter stekningen virar du in bröden i en handduk och då trycks blåsorna ner. Handduken placerar du sedan i en plastpåse för att bröden ska bli mjuka och vikbara.
    5. Tillsist kan du borsta bort det lösa bröd som finns kvar på bröden.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (3)

    Fysicum 13 april 2009

    Här har du ett gott recept på tortillasbröd jag brukar göra till Jim,ska försöka fixa fler så fort jag hinner,har dom i min recept pärm/kram

    Eleonor2 28 maj 2010

    Min son har verkligen saknat mjuka skal sen han fick gluten i sep förra året. Ikväll har vi mumsat mjuka igen,vilken succe!! Tack

    Helena0 27 maj 2012

    Blev lyckade bröd, tackar !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben