Tagliatelle med skaldjur i vin

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 förpackningar Tagliatelle Curry
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1/2 hackad gul lök
  • 1 äpple, skalat och fint,tärnat
  • 2 msk matolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk maizena
  • 100 g skalade räkor (ca 300 g med skal)
  • 100 g soltorkade tomater, strimlade
  • 1/2 dl hackad persilja
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Rengör musslorna och se till att de är slutna. Fräs lök och äpple hastigt i oljan utan att det tar färg, tillsätt vin och vatten. När det stormkokar lägger du i musslorna. Koka under lock i 3-4 minuter tills musslorna öppnat sig. Lyft upp musslorna med en hålslev. Plocka dem ur skalen, men spara några i skalen för garnering. Häll grädden i buljongen och koka ihop under 5 minuter. Red av med maizena utrört i lite vatten. Lägg i musslor, räkor, soltorkade tomater och persilja. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt Tagliatelle Curry.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben