Tagliatelle med valnöt och mascarponeost

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Tagliatelle con salsa di noci som det heter på italienska, är en god och snabblagad pastarätt.

Ingredienser

  • 500 g tagliatelle
  • 50 g smör
  • 200 g valnötskärnor
  • 200 g mascarponeost eller cream cheese
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 60 g nyriven parmesanost
  • Instruktioner

    Sätt på pastavatten. Smält smöret och fräs vitlöken tills den blir gyllenbrun. Finhacka valnötskärnorna och lägg den i pannan tillsammans med vitlök och smör. Fräs under omrörning i ca 3 minuter och ta sedan av pannan från värmen. Koka pastan enligt anvisningen från förpackningen. Se till att den inte blir allt för kokt. Rör ner den mjuka osten i nötblandningen och värm försiktigt. Låt pastan rinna av och vänd ner den rivna parmesanosten. Blanda ner såsen och servera omedelbart. OBS: pastasåsen är inte tilltänkt att bada i pastan, utan "fukta" den. Vill man ha mer sås, kan man utöka ingredienserna efter smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben