Tallrikshalstrad lax

Serverar: 4-6 portioner

En enkel, snabb och god förrätt.

Ingredienser

  • 500 g lax i tunna skivor
  • Flingsalt
  • Grovmalen svartpeppar

  • Olivolja
  • Äppelsallad
  • ½ rödlök i tunna ringar
  • 1 rivet äpple (Granny Smith e liknande)
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 dl matlagningsyoughurt
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Äppelsallad Riv äpplet, riv pepparroten. Blanda samman matlagningsyoghurt, rivet äpple, pepparrot, salt och peppar. Ställ kallt till servering.
    2. Laxen Sätt in tallrikar/assietter i kall ugn. Sätt den på 200 grader. (Eftersom du sätter in dem i en kall ugn behöver de inte vara ugnssäkra! jag har provat!)
    3. När gästerna kommit plocka fram max två tallrikar i taget.
    4. Ringla olivolja över de heta tallrikarna, bred ut 1-2 skivor lax, strö över grovmalen svartpeppar, flingsalt och några droppar olja över fisken. Klicka över äppelsallad och garnera med lökringar. Servera genast.
    5. Fortsätt med nästa par tallrikar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben