Tamarimarinerade fläskfiléspett med myntasås

Serverar: 4 portioner

Fläskfilé marinerad med tamarisoja. Tamarisoja finns att köpa i hälsokostaffärerna och är verkligen en smakhöjare!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Marinad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk tamarisoja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Myntasås
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl hackad färsk mynta
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Skiva köttet och lägg det i marinaden. Låt marinera i 30 minuter. Trä upp köttbitarna på blötlagda träspett.
    2. Blanda samman ingredienserna till myntasåsen.
    3. Grilla köttet i ugnen i 10 minuter, 250 grader (eller på utegrillen!)
    4. Servera spetten med myntasåsen och grillade grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben