Tandoorigryta med grönsaker

Serverar: 4 portioner

En vegetarisk gryta. Välj helst en tandooripaste istället, vilken ger mer smak än den torra tandoorikryddan. Styrkan varierar en del mellan olika fabrikat, så det bästa är att prova sig fram.

Ingredienser

  • 1 blomkål (ca 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 paprikor
  • 1 gul lök
  • Smör till stekning
  • ½ tsk salt
  • 2 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl matyoghurt
  • 2-3 tsk tandooripaste
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 burk stora vita bönor (ca 400 g)
  • 100 g sockerärter
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Chutney
  • Instruktioner

    1. Dela blomkålen i små buketter. Skala och hacka vitlöken. Skala och klyfta löken. Kärna ut och skär paprikan i bitar. Stek allt i smör i en stor stekpanna. Salta.
    2. Vispa ihop vatten, smulad buljong, yoghurt, tandoorikrydda och majsstärkelse i en gryta. Låt det koka upp.
    3. Lägg i grönsakerna och koka grytan ca 2 minuter. Lägg i sköljda och avrunna bönor samt sockerärter. Koka ytterligare 1 minut.
    4. Servera med bröd och avrunda med en frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben