Tandoorisoppa med kokos

Serverar: 4-6 portioner

Spännande smaker med tandoorikrydda, kokos och sambal. Klicka gärna i lite yoghurt i soppan.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 2 ½ dl riven kokos
  • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
  • 1 ½ liter vatten
  • ½ dl konc kyckling- eller grönsaksfond
  • ½-1 msk socker
  • Rivet skal av 1/3 apelsin
  • ½ tsk sambal oelek
  • ½-1 tsk sesamolja
  • Rapsolja
  • Salt
  • Till servering
  • Yoghurt av medelshavstyp
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och grovhacka löken. Fräs löken och tandoorikryddan i 2 msk olja i ca 3 minuter. Rör ner kokosen.
    2. Blanda i tomater, vatten och fond. Låt koka i ca 10 minuter.
    3. Mixa soppan nästan helt slät med stavmixer. Tillsätt socker, apelsinskal och sambal oelek. Smaka av med sesamolja och 1 tsk salt. Värm soppan och servera med en klicka yoghurt och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lytta 22 december 2009

    God Mat att njutas :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben