På kafferepen förr i världen brukade det ibland förekomma något somkallades "madelainer".
De bestod av fin sandkaksdeg i små behändliga formar. Här tar vi åter upp det receptet.
Ingredienser
175 g smör eller margarin
2 ägg
1 3/4 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 3/4 dl potatismjöl
5 droppar färskpressad citronsaft
Smör eller margarin till formarna
Skorpmjöl till formarna
Instruktioner
- Smält matfettet.
- Skilj äggens gulor och vitor. Vispa sockret med äggulorna pösigt.
Tillsätt det avsvalnade matfettet samt citronsaften.
- Blanda ihop bakpulver och potatismjöl, tillsätt och rör till en slät smet.
Tillsätt citronsaften.
- Piska äggvitorna till mycket styvt skum, vänd försiktigt in dem i smeten.
- Pensla små släta aluminiumformar eller bakformar av papper med matfett och bröa dem lätt.
Fyll dem till hälften med smeten.
- Grädda dem i 175 grader ca 12 minuter.
Stjälp upp dem och låt dem svalna under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (0)