Tant Harriets pepparkakor

Serverar: 400 portioner

Godaste pepparkakan!

Ingredienser

  • 300 gram smör
  • 5 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 2 dl vatten
  • 1 msk ingefära
  • 2 msk kanel
  • 1 msk kryddnejlikor
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 msk bikarbonat
  • 1,5 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör smör, socker och sirap smidigt. 2. Tillsätt vatten, kryddor, bikarbonat och mjöl. 3. Arbeta degen smidig i matberedare eller på bakbordet. Degen ska vara ganska lös. 4. Låt degen vila i kylen till nästa dag. 5. Kavla ut degen tunt och tag ut kakor med mått. 6. Grädda kakorna mitt i ugnen, 4-5 minuter i 225 graders värme. 7. Låt kallna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben