Tant Malins fromage

Serverar: 6 portioner

En citrusfromage som är mycket, mycket god!

Ingredienser

  • 1 stor, söt apelsin
  • ½ citron
  • 2 ägg
  • 2½ msk socker
  • 1 tsk gelatinpulver
  • 2½ dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Riv skalen av apelsin och citron och pressa ur saften. Vispa äggulor vitt och poröst och blanda ned fruktskalen. Värm fruktsaften, lös upp gelatinet och blanda ned det i äggsmeten.
    2. Rör ihop och blanda ned gräddfil och crème fraiche och vänd ned äggvitorna, som du vispat till hårt skum. Häll upp smeten i formar som får stå i kyl ca 12 timmar. Dekorera med färsk frukt och vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben