Tapas med skinka & melon

Serverar: 4 portioner

Små mumsbitar med smak av salt och sött.

Ingredienser

  • ½ galiamelon
  • 100 g ruccolasallad
  • 200 g parmaskinka
  • Dressing
  • ½ knippe persilja
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl olivolja
  • Saft från ½ lime
  • 50 g sötmandel
  • Dekoration
  • 1 knippe rädisor
  • Instruktioner

    1. Kärna ur melonen, skär bort skalet och skär i bitar skölj och lägg upp salladen på tallrikar. Placera melonbitar på salladsbädden. Stick skinkskivorna (dela skivorna om de är stora) på tandpetare och stick tandpetarna i melonbitarna.
    2. Dressing: Mixa ingredienserna väl i en matberedare. Smaka av med salt. Häll dressingen över salladen vid serveringen. Dekorera med skivade rädisor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben