Tårta á la crépes suzette med blodapelsin

Serverar: 8-10 portioner

Citrussött på höjden är denna maffiga pannkakstårta med krämig vaniljfyllning, blodapelsin och karamellsås. Läckert att servera och helt underbart gott att äta!

Ingredienser

  • 16 små pannkakor, hemgjorda eller köpta (ca 20 cm i diameter)
  • Vaniljfyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl färskost av Philadelphiatyp
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ dl florsocker
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • Karamellsås
  • 1 dl socker
  • 3 msk smör
  • 2 msk apelsinlikör, t ex Grand Marnier (kan uteslutas)
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 3 blodapelsiner
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Vaniljfyllning: Vispa grädden. Vispa färskosten luftigt. Rör ner grädden, vaniljpulver, florsocker och finrivet apelsinskal.
    2. Varva krämen med pannkakor på ett fat. Börja och avsluta med en pannkaka. Ställ i kylen.
    3. Skär bort skalet på blodapelsinerna. Skär apelsinerna i cm-tjocka skivor och lägg i en skål. Ta ut pannkakstårtan 30 minuter före servering.
    4. Karamellsås: Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllene. Tillsätt smör och rör ihop. Tillsätt eventuellt likör och färskpressad apelsinjuice. Låt koka ihop.
    5. Fördela apelsinerna över tårtan. Häll över karamellsåsen. Pudra över florsocker och servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben