Tårta Italiensk

Serverar: 6 portioner

Måltidens sista knockoutslag.

Ingredienser

  • 300 g Mariekex
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl florsocker
  • 2 st äggulor
  • 3 msk konjak
  • 1.5 dl starkt och avsvalnat kaffe eller espresso
  • 70 g mörk blockchoklad, riven
  • syltade körsbär
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda smör, florsocker och äggulor i en skål. Rör snabbt ihop till en smidig kräm. Tillsätt konjaken och rör om.
    2. 2. Bottna ett fyrkantigt fat på ungefär 30 x 20 cm med kex som hastigt doppats i kaffet. Kexen får inte bli genomblöta utan ska bara vändas snabbt i kaffet. Bred ett tunt lager kräm över, och fortsätt sedan att varva kex och kräm, så att det blir totalt tre lager. Avsluta med ett lager kräm.
    3. 3. Strö över chokladen och garnera med de syltade körsbären. Täck med aluminiumfolie och låt stå i kylskåp minst 1 timme före servering.
    4. 4. Tårtan kan förberedas dagen innan och håller några dagar i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben