Hacka samman mjöl och matfett till en grynig blandning på bakbordet.
Gör en grop i blandningen. Tillsätt grädde och arbeta ihop degen snabbt. Lägg den att vila i kylskåpet ca 45 minuter.
Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Lägg den i en kastrull och låt den koka med saltet i sitt eget spad tills spadet kokar in. Tillsätt fettet och fräs svampen lätt.
Späd med grädden i omgångar och låt stuvningen koka ihop mellan spädningarna. Smaka av med citron, sherry och lite vitpeppar.
Kavla ut pajdegen knappt ½ cm tjock och ta ut runda kakor med ett glas. Kläd vattensköljda bakelseformar, gärna veckade, på utsidan med degen och lägg formarna upp och ned på vattensköljd plåt.
Grädda tarteletterna ca 10 minuter och lossa dem sedan med en liten gaffel medan de är varma.
Fyll dem med stuvningen och garnera med en persiljakvist.