Tartaletter med svamp och lökmarmelad

Serverar: 24 portioner

Ett mellanting mellan tartalett och varm smörgås. De här enkla munsbitarna är mycket lättgjorde, man behöver inte ens blanda och kavla ut någon deg. De är godast serverade varma.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 stor gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk socker
  • Blad från 2-3 kvistar timjan
  • 12 medeltjocka skivor vitt bröd
  • Osaltat smör att breda på
  • 250 g gruyére eller lagrad cheddar, riven
  • Havssalt
  • Mald svartpeppar
  • Ett glas, 6 cm i diameter eller runt kakmått
  • 2 ytbehandlade, 12 hålsbullformar eller grunda muffinsformar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Finhacka champinjonerna. Värm oljan i en stekpanna, lägg i löken och stek tills den mjuknat och fått en gnutta färg. Strö över sockret och salta och peppra. Tillsätt champinjoner och timjan och stek över stark värme tills svampen mjuknat, ca 5 minuter.
    2. Ta ut rundlar av brödet med hjälp av ett glas eller ett kakmått. (Glaset plattar till brödet i kanterna, vilket gör tartaletterna frasigare). Bred ett tunt lager smör på ena sidan av varje brödrundel. Lägg rundlarna med smörsidan nedåt i formen och pressa fast dem ordentligt.
    3. Lägg några teskedar svampröra i varje brödskål och strö riven ost över. Grädda i förvärmd ugn 225 grader i ca 10-15 minuter tills fyllningen bubblar och tartaletterna har fått fin färg.
    4. Servera dem varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben