Tårtbitsformade chokladsnittar

Serverar: 16 portioner

Klassiker på nytt sätt! Degen är densamma som till chokladsnittar, men den här varianten är rund och delad i tårtbitar.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 1/4 dl socker
  • 2 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • ½ ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • Pensling och garnering
  • ½ ägg
  • Ca ½ dl pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda smör, socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och ägg i en bunke. Tillsätt vetemjölet och rör ihop allt till en smidig deg. Rulla degen till en boll och kavla ut den till en rund platta, ca 3/4 cm tjock, på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Pensla kakan med ägg och strö över pärlsocker. Grädda kakan mitt i ugnen i 16-18 minuter. Skär kakan i tårtbitar när den fortfarande är varm. Låt den svalna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben