Tarte med citronkräm och bär

Serverar: 8 portioner

En snygg paj med mjuk citronkräm på frasig botten med smak av kardemumma. Enkel att förbereda 307 kalorier per portion 22 g fett 3 g protein 24 g kolhydrater

Ingredienser

  • 100 g kallt smör i bitar
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1½ tsk kardemumma
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 1 gelatinblad
  • 1 dl mellangrädde
  • ½ dl florsocker
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • ½ dl lemon curd
  • 750 g blåbär och jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Mixa smör, mjöl, socker och kardemumma till en smulig massa i matberedare, tillsätt äggulan. Låt degen vila i kyl 1 timme. Ta ut och låt degen mjukna, kavla den slät med mjöl. Tryck ut den i en form med löstagbar botten. Nagga bottnen. Frys pajen ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Vik resmor av aluminiumfolie och tryck fast längst kanterna, så att de inte åker ner. Baka pajskalet direkt från frysen 20-25 minuter till gyllenbrun färg. Låt kallna.
    4. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden fluffig med florsockret. Vispa ner yoghurten. Smält gelatinbladet med lemon curd i en liten kastrull. Rör ner lemon curden i yoghurtblandningen. Fyll pajskalet. Låt stelna i kyl 1½ timme. Dekorera med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben