Tarteletter med citronfyllning

Godare kan det nästan inte bli.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk strösocker
  • 200 g smör
  • 2 äggulor
  • 500 g kesella, rumstempererad
  • 1 ½ dl lemon curd, rumstempererad
  • 2 msk florsocker
  • 2 gelatinblad
  • Färskpressad saft av 1 lime
  • Bär till garnering
  • Instruktioner

    1. 18 tartletter
    2. Kylningstid: minst 4 timmar
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman vetemjöl, socker och smöret skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i 18 aluminiumformar, som rymmer ca ½ dl. Ställ formarna på en plåt. Nagga dem i botten och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
    4. Blanda kesellan, lemon curd och florsocker till en kräm. Blötlägg gelatinet i 5 minuter. Värm upp limesaften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladet och smält det i limesaften. Blanda det smälta gelatinet i krämen. Fördela krämen i de svalnade tarteletterna och låt stelna minst 4 timmar i kylskåp eller över natten . Garnera med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben