Tequila sunrise chicken

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Annorlunda tequila sunrise ;c)

Ingredienser

  • 800 g kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 röd peppar
  • 4 tomater
  • 100 ml apelsinjuice
  • 40 ml tequila
  • 40 ml grenadin
  • Lite matlagningsgrädde
  • Lite solrosolja
  • Salt
  • Färsk koriander eller persilja
  • Eventuellt lite potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar och strö över salt, stek kycklingen i oljan. Skär löken i halva ringar och vitlöken i skivor och stek med kycklingen. Skär paprikan och tomaterna i bitar och pepparn i ringar och stek kort tillsammans med kycklingen. Flambera med tequilan (tänk på att stänga av fläkten först). Tillsätt apelsinjuicen, grenadinen och matlagningsgrädden och låt sjuda i ca 30 minuter. Strö över koriander eller persilja.
    2. Servera med t.ex. tortilla's (mjuka eller hårda) eller (gult) ris.
    3. För den som vill ha mer Tequila smak, häll över lite på slutet.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    babsan50 13 mars 2014

    Hejsan! Ska det verkligen vara 40 cl av spriten? Verkar jättemycket!

    puntella 13 mars 2014

    Oeps 40 ml LOL Innehallet av 1 snapsglas vilket är mellan 3,5-4 cl.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben