Teriyaki och svartvinsbärsmarinerad lax

Serverar: 4 portioner

Teriyakisåsen ger en god smak och tillsammans med svartvinbärssaften blir det en spännande och fantastisk smakkombination. Detta serveras med stekta grönsaker.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax á ca 150g
  • Pumpafrön
  • Marinad
  • 1 dl teriyakisås
  • ½ dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • ¾ dl vatten
  • 1 msk finriven ingefära
  • Stekta grönsaker
  • 2 paprikor
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 100 g sockerärter
  • Smör eller olja att steka i
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • Salt
  • ½ dl finhackad färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Lägg teriyakisås, svartvinbärssaft, vatten och finriven ingefära i en kastrull. Låt marinaden koka upp och sedan kallna Lägg laxen i marinaden och låt den marinera i minst 1 timme, gärna längre.
    2. Lägg laxen och marinaden i en smord ugnssäker form och ugnsstek i 175 grader i 10-15 minuter. Strö på pummpafrön när det återstår någon minut.
    3. Skär paprikorna i bitar och morötterna i slantar. Skala och skär rödlöken i smala klyftor. Stek paprika, morot, rödlök och sockerärter i smör eller olja i en stekpanna så att grönsakerna blir lite mjuka. Smula över grönsaksbuljongen och blanda om. Smaka av eventuellt av med lite salt och strö över koriander.
    4. Servera grönsakerna med laxen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben