Teriyakikyckling

Serverar: 4 portioner

Kyckling på japanska. En bra rätt om man på ett enkelt sätt vill imponera på sina vänner.

Ingredienser

  • 4 små kycklingfiléer (400 g)
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • Sås
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl japansk soja
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk riven ingefära
  • Stekta grönsaker
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök
  • 150 g vardera av gröna bönor och minimajs
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • sesamfrö
  • 200 g nudlar
  • Instruktioner

    Stek kycklingfiléerna i olja så att de får färg. Salta och peppra. Blanda socker, soja, vatten, vitlök och ingefära i en kastrull och låt koka någon minut. Tillsätt kycklingen att koka i 10 minuter. Ta upp köttet och skiva det. Finstrimla paprika och purjolök. Woka grönsakerna snabbt i olja, salta, peppra, strö på sesamfrö. Servera med nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nettie 12 augusti 2010

    Busenkelt att laga och jättegott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben