Teriyakikyckling med mirin

Serverar: 4 portioner

Den här kycklingen täcks av en god japansk marinad och knapriga sesamfrön. Servera med ris på japanskt vis. Mirin är ett sött japanskt vin som även finns i avalkoholiserad variant på asiatiska hyllan. Som alternativ går det att använda 1 msk vitvinsvinäger.

Ingredienser

  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk mirin
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 750 g kycklinglårfiléer i 1-2 cm breda strimlor
  • 2 msk sesamfrön, lättrostade
  • ½ tsk chiliflingor
  • Instruktioner

    1. Blanda soja, mirin, socker och sesamolja i en skål och rör om tills sockret har lösts upp. Ställ åt sidan.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Stek kycklingstrimlorna cirka fem minuter, vänd dem och stek ytterligare fem minuter tills de är genomstekta och väl brynta runt om. Om inte pannan är stor nog att rymma kycklingen i ett lager så stek i två omgångar.
    3. Lägg kycklingen på ett fat och torka ur stekpannan. Sätt tillbaka stekpannan på värmen och häll i såsblandningen. Koka upp och låt sjuda cirka en minut. Lägg över kycklingen tillsammans med eventuell sky i såsen. Vänd kycklingen i såsen flera gånger så att strimlorna blir helt täckta. Ta av från värmen och låt vila två minuter.
    4. Blanda sesamfrön och chiliflingor i en skål och strö över kycklingen. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben