Sukiyaki

Familjens favorit.

Ingredienser

  • 500 g entrecôte
  • 3 lök
  • 5 salladslök(ar)
  • 1 morot/morötter
  • 400 g champinjoner
  • 5 dl böngroddar
  • 225 g bambuskott
  • 100 g tofu
  • 100 g nudlar
  • 6 ägg
  • 4 msk olja
  • 80 ml japansk soja
  • 4 msk köttbuljong
  • 4 msk sake
  • 4 msk sött risvin (mirin)
  • 3 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Skär det halvfrysta köttet i så tunna skivor som möjligt med en skärmaskin.
    2. Gör såsen så här: Häll soja, köttbuljong, sake, mirin och socker i en liten bunke och rör om tills sockret löst upp sig.
    3. Middagsgästen får sin egen skål att äta ur, en skål ris, en skål att knäcka ägget i, ätpinnar och servetter. Ställ en kokplatta på bordet så alla middagsgäster lätt kan komma åt den.
    4. Varje middagsgäst knäcker ett ägg i sin skål och vispar med ätpinnarna. Plocka munsbitar av sukiyakin ur den varma grytan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben