Familjens favorit.
Ingredienser
500 g entrecôte
3 lök
5 salladslök(ar)
1 morot/morötter
400 g champinjoner
5 dl böngroddar
225 g bambuskott
100 g tofu
100 g nudlar
6 ägg
4 msk olja
80 ml japansk soja
4 msk köttbuljong
4 msk sake
4 msk sött risvin (mirin)
3 msk strösocker
Instruktioner
- Skär det halvfrysta köttet i så tunna skivor som möjligt med en skärmaskin.
- Gör såsen så här:
Häll soja, köttbuljong, sake, mirin och socker i en liten bunke och rör om tills sockret löst upp sig.
- Middagsgästen får sin egen skål att äta ur, en skål ris, en skål att knäcka ägget i, ätpinnar och servetter.
Ställ en kokplatta på bordet så alla middagsgäster lätt kan komma åt den.
- Varje middagsgäst knäcker ett ägg i sin skål och vispar med ätpinnarna. Plocka munsbitar av sukiyakin ur den varma grytan
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Japansk matlagning
Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...