Sukiyaki

Serverar: 6-8 portioner

Ingredienser

  • 600 g skivad entrecôte
  • 1 litet huvud salladskål
  • 2 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 200 g färska champinjoner
  • 1/2-1 burk böngroddar
  • 2 msk olja
  • Sås
  • 1 dl japansk eller kinesisk soja
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin eller saké
  • 2 msk Brun Farin
  • Stark orientalisk sås
  • 1 1/2 dl Mörk Sirap
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk Sambal Oelek (stark)
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk senapspulver
  • 3 msk sherry
  • 3 msk soja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 klyftor vitlök
  • Instruktioner

    Blanda samman alla ingredienserna till såsen och låt den dra medan du förbereder resten. Skölj, skala och strimla grönsakerna. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller wokgryta. Lägg i alla råvarorna och låt dem få färg. Häll såsen i woken och låt allt koka ihop en liten stund. Servera med ris. Sås: Blanda samman sirap, örtsalt, sambal oelek, peppar och senapspulver. Rör i sherry, soja och vinäger. Pressa ner vitlöken och blanda allt väl. Låt såsen dra i kylskåp i minst två timmar, gärna mer. Förvaras i kylskåp i upp till 1 månad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben