En sokiyakimiddag är en trevlig form av bjudning. Du bjuder dina gäster på grönsaker och nötkött som kokas i en god buljong i en panna mitt på bordet! Annorlunda och mycket festligt.
Ingredienser
2 medelstora morötter
1 purjolök
100 g champinjoner
1 burk bambuskott
150-200 g rotselleri
400 g entrecote eller utskuren biff i lövtunna skivor
1 msk matolja
6 dl köttbuljong
3 msk japansk soja
1 dl sherry eller torrt, vitt vin
1 tsk strösocker
Instruktioner
- Ansa och skär morötter och purjolök i tunna, sneda skivor. Skär även champinjoner, bambuskott och rotselleri i skivor. Lägg upp grönsakerna i grupper på ett stort fat och köttet på ett fat för sig.
- Smörj en stor stekpanna med lite matolja och lägg varje grönsak för sig i grupper i pannan. Koka upp buljong, soja, sherry eller vitt vin och socker i en kastrull. Häll buljongen över grönsakerna och låt sjuda 2-3 minuter.
- Ställ pannan på en värmeställning på bordet. Lägg ner ett lager köttskivor i pannan och koka tills köttet förlorat sin röda färg. Låt varje gäst servera sig själv och lägg ner mer grönsaker och kött allt efter behov.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Japansk matlagning
Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...