Sukiyaki

Serverar: 4 portioner

En sokiyakimiddag är en trevlig form av bjudning. Du bjuder dina gäster på grönsaker och nötkött som kokas i en god buljong i en panna mitt på bordet! Annorlunda och mycket festligt.

Ingredienser

  • 2 medelstora morötter
  • 1 purjolök
  • 100 g champinjoner
  • 1 burk bambuskott
  • 150-200 g rotselleri
  • 400 g entrecote eller utskuren biff i lövtunna skivor
  • 1 msk matolja
  • 6 dl köttbuljong
  • 3 msk japansk soja
  • 1 dl sherry eller torrt, vitt vin
  • 1 tsk strösocker
  • Instruktioner

    1. Ansa och skär morötter och purjolök i tunna, sneda skivor. Skär även champinjoner, bambuskott och rotselleri i skivor. Lägg upp grönsakerna i grupper på ett stort fat och köttet på ett fat för sig.
    2. Smörj en stor stekpanna med lite matolja och lägg varje grönsak för sig i grupper i pannan. Koka upp buljong, soja, sherry eller vitt vin och socker i en kastrull. Häll buljongen över grönsakerna och låt sjuda 2-3 minuter.
    3. Ställ pannan på en värmeställning på bordet. Lägg ner ett lager köttskivor i pannan och koka tills köttet förlorat sin röda färg. Låt varje gäst servera sig själv och lägg ner mer grönsaker och kött allt efter behov.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben