Asiatisk schnitzel

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Här möts thailändsk röd curry och japansk sukiyakisås i en lättlagad fredagsrätt.

Ingredienser

  • 500 g fläskschnitzel, tunt skurna skivor
  • 2 tsk röd currypasta
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 10 champinjoner
  • 1 purjolök
  • 150 g vattenkastanjer
  • 1 msk majsolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sukiyakisås
  • 2 tsk sesamolja
  • Instruktioner

    1. Bred ut ett tunt lager röd currypasta över schnitzlarna. Panera dem i mjöl.
    2. Skiva champinjoner och purjolök. Häll av vattnet från vattenkastanjerna, skiva och stek dem på hög värme i majsolja ca 2 min. Tillsätt champinjonerna och låt dem få färg. Lägg i purjolök och häll i soja, sukiyaki och sesamolja. Låt koka ihop 1 min.
    3. Stek schnitzlarna i medelvarm panna ca 2 minuter per sida. Servera med grönsakerna ovanpå, ris och lite extra soja vid sidan.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben