Sukiyaki

Serverar: 2 portioner

Sukiyaki är en japansk rätt som kan vara både som en soppa och som en gryta med mycket matigt innehåll. I detta recept är det en god soppvariant.

Ingredienser

  • 150 g lövbiff, strimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g purjolök, skivad
  • 1 morot, strimlad
  • 50 g champinjoner, skivade
  • ½ chilifrukt, strimlad
  • 5 msk sukiyakisås
  • 5 dl köttbuljong
  • 50 g risnudlar
  • Ca 50 g savojkål eller salladskål, strimlad
  • 10 cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Bryn det strimlade köttet i olja. Tillsätt purjolök, morot, champinjoner och chilifrukt och låt fräsa med någon minut.
    2. Häll på sukiyakisås och buljong och låt koka upp. Blanda ner risnudlar och låt sjuda 3-4 minuter. Vän ner kålen.
    3. Häll upp soppan i skålar. Strö över nötterna och servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben