Biff sukiyaki

Serverar: 4 portioner

Stekt isbergssallad är lite oväntat men riktigt gott. Skär isbergssalladen i stora klyftor så blir det lättare att steka den.

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • 2 röda paprikor
  • 1 + 1 msk majsolja
  • 1½ dl sukiyakisås (t ex Blue Dragon)
  • 1 isbergssallad
  • ½ tsk salt
  • 3 dl ris
  • Instruktioner

    1. 1. Koka riset enligt förpackningen. Strimla köttet tunt. Dela kärna ur och skär paprikorna i strimlor.
    2. 2. Stek köttet i omgångar i olja i en stekpanna. Fräs därefter paprikan. Blanda kött och paprikan och häll på sukiyakisåsen. Ställ åt sidan.
    3. 3. Dela och klyfta isbergssalladen. Stek klyftorna på båda sidor i olja. Salta.
    4. 4. Hetta upp köttet och servera med isbergssallad och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben