Teriyakikyckling

Serverar: 4 portioner

Teriyakikyckling

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé
  • 2 msk mat- el. jordnötsolja
  • 150 ml Blue Dragon teriyakimarinad
  • 1 - 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    Blanda teriyakimarinad och socker i en skål och rör om tills sockret smält. Vänd kycklingfilén i marinaden och låt ligga ca 5-8 minuter. Stek kycklingfiléerna i en stekpanna eller wok med skinnsidan nedåt ca 6-7 minuter. Vänd och stek ytterligare några minuter på andra sidan tills kycklingen är genomstekt. Häll av ev. fett och tillsätt sedan teriyakimarinaden. Stek på svag värme i några minuter och vänd filéerna några gånger i marinaden tills de är vackert glaserade. Servera gärna med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben