Teriyakikyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Ännu ett gott recept utan flera byttor grädde eller creme fraiche. Vill du ha den krämigare så blanda gärna ner ett par bitar blåmögelost vid serveringen.

Ingredienser

  • 400 g bandspaghetti
  • 600-700 g kycklinglårfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 liten zucchini
  • 1 + 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk teriyakisås
  • Ev blåmögelost
  • Instruktioner

    1. Koka upp pastavattnet.
    2. Skär kyckling, paprika och zucchini i mindre bitar. Hetta upp hälten av oljan och stek paprika och zucchini i het panna några min. Ta ur dem och lägg i kycklingbitarna i resten av oljan. Stek dem ca 5 minuter. Salta, peppra och häll på teriyakisåsen.
    3. Koka pastan. Blanda ner grönsaker och kyckling och marinad i pastan och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    IiidaNilsson 27 mars 2011

    Det var svårt att veta vilken teriyakasås som det skulle vara, det finns ju massa olika. Antar att jag köpte fel, då den jag köpte verkade vara en färdig sås typ som man bara blandar tillsammans med kycklingen sen är det klart. Får åka till affären igen, antar jag ska ta den som är lite mer soyaliknande!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben