Teriyakilax med grönsaker, nudlar och citronsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En otrolig god rätt som jag brukar laga!

Ingredienser

  • 4 portionsbitar färsk laxfilé
  • 1-2 dl teriyakisås
  • Smör
  • Salt
  • 4 port äggnudlar
  • 2-3 morötter
  • 1 squash
  • ½ purjolök
  • 2 dl crème fraiche
  • ½-1 dl vatten
  • 1 citron
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ev maizena
  • Vitlökspulver
  • Instruktioner

    1. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form med lite smör i botten. Salta och häll på 1-2 dl teriyakisås över fisken. Ställ in i ugnen, 175 grader tills laxen är klar ca 10-15 minuter.
    2. Strimla grönsakerna och woka dem i lite olja, salt och svartpeppar. Koka nudlarna och låt dem fräsa med grönsakerna mot slutet.
    3. Häll crème fraiche, vatten, buljongtärning, rivet skal av citronen och citronsaften i en kastrull. Puttra ihop ca 5 min och red av med maizena om såsen verkar för lös. Smaka av med salt, vitpeppar och ev lite vitlökspulver om man gillar det. Tycker man att såsen smakar lite mycket citron kan man runda av smaken med en liten klick smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben