Teriyakilax med grönsakswok och sesamfrön

Serverar: 4 portioner

Gör egna wokgrönsaker - smakar så mycket bättre än frysta. Förutom lax fungerar rätten även med kycklingfilé i bitar. Lägg kycklingen i marinaden och stek i ugn ca 20 minuter.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 2 msk sesamfrö
  • Salt
  • Citron- eller limepeppar
  • ½ dl färdig teriyakisås
  • 1½ tsk riven ingef'ära
  • Wok
  • 2 msk rapsolja
  • 1½ msk limesaft
  • 2 morötter i strimlor
  • ½ purjolök i strimlor
  • 200 g vitkål i strimlor
  • 1 skivad vitlök
  • 1 tsk sesamolja
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda teriyakisåsen med den rivna ingefäran. Pensla laxen med såsen och spara liten till woken.
    3. Lägg laxfilén i en smord ugnsäker form, ström över sesamfrö. Tillaga laxen ca 15 minuter i ugnen.
    4. Förbered grönsakerna genom att skala och strimla dem. Anpassa själv hur mycket grönsaker du vill ha. Måttet i receptet är bara ungefärliga.
    5. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna. Stek grönsakerna och vitlöken hastigt och smaksätt med citron- eller limesaft och resten av teriyakisåsen. Smaka av med sesamolja, salt och peppar. Smaksätt med finhackad chili eller sambal oelek för en starkare rätt.
    6. Servera laxen med limeklyftor, basmatiris och grönsakswoken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben