Teriyakilax med wokgrönsaker

Serverar: 4 portioner

Gott, enkelt och lätt mat.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • ½ msk sesamfrön
  • 1 tsk olja
  • 400 g wokgrönsaker
  • Instruktioner

    Skär laxen i portionsbitar, lägg dem i en plastpåse och häll i teriyakisåsen. Låt vila 1 timme. Ta upp laxfiléerna och torka av dem. Hetta upp smöret i en stek- eller grillpanna och stek laxbitarna. Salta och peppra. Strö över sesamfrön. Hetta upp oljan och woka grönsakerna hastigt. Lägg upp grönsakerna med fisken ovanpå, servera ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Corellis 10 december 2008

    Det här var jättegott, kul sätt att variera laxen på!

    epax 31 januari 2009

    Gör en egen grönsakswok istället för att köpa färdig: 2 msk olja 1,5 msk citron/limesaft 2 morötter i strimlor ½ purjolök i strimlor 1 skivad vitlök 1 tsk sesamolja 1 bit vitkål i strimlor Stek grönsakerna och vitlöken hastigt och smaksätt med citron och resten av teryakisåsen. Smaka av med sesamolja, salt och peppar. Smaksätt med färsk chili eller sambal oelek för en starkare wok. Ugnsbakat basmatiris är jättegott till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben