Teriyakisås/marinad

Denna marinad är en höjdare till grillat. Själv äter jag bara fågel och fisk så denna marinad används oftast till kycklingspett i mitt hushåll.

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 3 dl mörk japansk soja
  • 2 dl mirin
  • 1 dl hönsbuljong (helst fond från flaska eller hemgjord)
  • Vitlök, pressad efter smak
  • Riven ingefära efter smak
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Rör ut potatismjölet med lite vatten och red marinaden till önskad konsistens. När konsistensen känns rätt så tas kastrullen av värmen och marinaden får svalna.
    2. Pensla sedan kycklingspetten med marinaden och marinera minst 2 timmar men gärna mer. Pensla med mer marinad under grillningens gång pch servera gärna överbliven marinad i en skål vid sidan om (ljummen).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben