Wokad biff med grönsaker & nudlar

Serverar: 4 portioner

1 portion = 501 kcal

Ingredienser

  • 400 gram lövbiff
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk japansk soja (Blue Dragon)
  • 2 msk honung flytande
  • 2 msk halvtorr sherry 17 % torr sherry
  • 1 msk olivolja
  • 150 gram fryst broccoli fryst
  • 2 st röd paprika
  • 1 knippe salladslök
  • 200 gram böngroddar
  • 1 st chilipeppar 1 röd chilifrukt
  • 120 gram Woksauce Teriyaki 1 påse
  • 250 gram äggnudlar
  • Instruktioner

    Instruktioner Marinad: Vitlök, soja, sherry o flytande honung. Blanda pressad vitlök med övriga ingredienser till marinaden. Skär köttet i tunna strimlor. Blanda ner dem i marinaden. Låt marineras minst 10 min, gärna längre. Dela broccolin i små buketter. Kärna ur, skölj och strimla paprikan. Skölj och strimla salladslöken. Skölj färska böngroddar eller låt konserverade rinna av. Kärna ur, skölj och finstrimla chilifrukten. Tillaga nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Fräs köttet med lite av marinaden i oljan i en stor stekpanna eller wok på ganska stark värme. Rör om under tiden. Ta upp köttet. Fortsätt att fräsa grönsakerna under omrörning. Tillsätt resten av marinaden, teriyakisås och köttet. Låt allt bli varmt. Smaksätt med salt o peppar. Låt nudlarna rinna av väl och blanda dem med kött och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Kinesisk matlagning!
    De fyra viktigaste inslagen i det kinesiska köket är färg, arom, ämnen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben