Spetten marineras i teriyakisåsen som blir en ingefärssmakande grönsakssås.
Ingredienser
400 g benfri laxfilé
500 g räkor med skal
2 gröna paprikor
1 flaska teriyakisås, 250 ml
5 cm purjolök
1/2 röd paprika
1-2 tsk mald ingefära
Instruktioner
Skär laxen i 2 x 2 cm stora kuber och skala räkorna.
Skär den gröna paprikan i lika stora bitar som laxen men spar en halv paprika.
Varva lax, räkor och paprika på 4 grillspett. Lägg spetten på ett stort fat med kanter och häll över teriyakisåsen. Marinera dem ca 2 timmar i kylen. Ta upp och torka av dem lite.
Grilla dem i grillpanna, i ugnen eller på utegrillen ca 4 minuter på var sida.
Finhacka den resterande gröna paprikan, purjon och den röda paprikahalvan.
Koka upp marinaden och tillsätt grönsakerna. Smaka av med ingefäran.