Teriyakigrillat lax- och räkspett

Serverar: 4 portioner

Spetten marineras i teriyakisåsen som blir en ingefärssmakande grönsakssås.

Ingredienser

  • 400 g benfri laxfilé
  • 500 g räkor med skal
  • 2 gröna paprikor
  • 1 flaska teriyakisås, 250 ml
  • 5 cm purjolök
  • 1/2 röd paprika
  • 1-2 tsk mald ingefära
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i 2 x 2 cm stora kuber och skala räkorna.
    2. Skär den gröna paprikan i lika stora bitar som laxen men spar en halv paprika.
    3. Varva lax, räkor och paprika på 4 grillspett. Lägg spetten på ett stort fat med kanter och häll över teriyakisåsen. Marinera dem ca 2 timmar i kylen. Ta upp och torka av dem lite.
    4. Grilla dem i grillpanna, i ugnen eller på utegrillen ca 4 minuter på var sida.
    5. Finhacka den resterande gröna paprikan, purjon och den röda paprikahalvan.
    6. Koka upp marinaden och tillsätt grönsakerna. Smaka av med ingefäran.
    7. Servera spetten tillsammans med såsen och ris.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben