Lax med teriyakisås och nudlar

Serverar: 4 portioner

Den salta och sötsyrliga teriyakisåsen är hela hemligheten med den här laxrätten. Köp gärna lite grövre nudlar som ger mer smak än vanliga snabbvarianten.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 1 msk neutral olja
  • Marinad
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk farinsocker eller vanligt socker
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • Pumpakärnor att strö över fisken
  • Örtkryddor att strö över fisken
  • Servering
  • Nudlar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en eldfast form med oljan.
    2. Dela laxen i fyra bitar och lägg i formen. Blanda till marinaden och häll den över laxen. Ställ i kylen i ca 1 timme, ös på marinaden då och då.
    3. Ta ut formen minst 1 timme innan den sätts in i ugnen. Annars kan formen spricka och fisken släpper vätska och blir torr. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter eller tills fisken känns klar.
    4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Strö pumpakärnor och örtkryddor över fisken och servera med nudlarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben