Thailändsk lax med nudlar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Tar ca 30 minuter att fixa till denna goda rätt med riktigt god smak.

Ingredienser

  • 120 g äggnudlar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 4 portionsbitar lax, i små bitar
  • 200 g morötter, strimlor
  • 200 g purjolök, strimlad
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk limeskal
  • 4 msk sweet chilisås
  • 2 msk ostronsås
  • Hackad färsk koriander (valfri mängd)
  • Instruktioner

    1. Sätt på vattnet till nudlarna och lägg i en fiskbuljongtärning.
    2. Värm upp en panna med smör eller olja på medelvärme. Fräs ingefäran och den pressade vitlöken. Lägg i morötterna, purjon och laxen. Låt det brynas till laxen känns klar.
    3. Häll i sweet chilisåsen, ostronsåsen och det rivna limeskalet. Rör försiktigt så laxen inte går sönder. Blanda ner de kokta nudlarna.
    4. Hacka önskad mängd färsk koriander och lägg ovanpå på laxblandningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    crazyfeehily 30 januari 2013

    Snabbt och enkelt att laga. Och framför allt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben