Teriyakispett med limesås

Serverar: 4 portioner

Blir 8-10 minispett.

Ingredienser

  • 500 g entrecôte eller biff
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk sesamfrö
  • 8-10 små träspett
  • Sås
  • 2 dl matyoghurt
  • Rivet skal och saft av 1/2 lime
  • 1/2 msk honung
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små bitar. Blanda yoghurt, teriyakisås och vitlök. Lägg i köttet och marinera över natten eller minst 4 timmar.
    2. Blötlägg träspetten ca 15 min. Trä upp köttet och strö över sesamfrö. Grilla över glöd eller på högsta värme i övre delen av ugnen, 2-3 min per sida. Blanda såsen och servera till spetten med sallad och lökringar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben